Tayyip Erdoğan'ın İnternet Kafeler ile İlgili Konuşması Üzerine ve Pardus

İnsanlar bu tür konuşmalardan ne kadar çok şey çıkarıyorlar. :D

Bu tür konularla ilgili bazı şeyleri es geçiyoruz. Kesin emin olmadığımız konular hakkında yorumlarda bulunuyoruz. Çıkması kesin olmayan ve içeriği henüz netleşmemiş bu yasayı bir arada farklı bir şekilde sitelerde eleştirmişlerdi. O da internetin tümüyle filtre edileceği şeklinde idi. Görüloyorki ortada bir yasa olmadan üzerinde spekülasyon yapmak doğru değil. Ancak yasanın olmasını isteyeceğimiz şekilde yapılbilmesı için doğru taleplerde bulunursak bunun bize faydası olur. Bunun dışında olayı spekülatif bir hale getirmenini kimseye hiçbir faydası dokunmaz. Özellikle bilişimcilere.

Aslında burda tartışmamız gereken esas mesele ise internet kafelerin içler acısı hali. Eskiden alilelerimiz çocuklarımızı o değerli zamanı öldürdüğümüz ve kötü alışkanlıklara neden olduğundan dolayı kahvelerden uzak tutmaya çalışırdı. Şimdi ise olay daha trajik komik bir hal aldı. Teknolojinin kullanımı adına açılan internet kafeler oyun salonları gibi amacı dışında kullanılmaya başlandı. Diğer kullanılma yöntemlerini yazmak bile istemiyorum.

İnternet kafeler ilk çıktığı zamanlar ülkemizin içinde bulunduğu teknolojik yeterliliği düşündüğümüzde( Bilgisayar ve internet yaygınlığı ) teknolojik ilerleme ve Bilişim alanında gelişim için şarttı. Şimdi ise kafeler bence kendi ayaklarına kurşun sıkmaktalar. Yani şu anki durumun daha ne kadar sürebileceğini düşünmekteler merak ediyorum. Bu laflardan sakın işini adam gibi yapan kafeler alınmasın.

Benim aklımdaki internet kafeler hakikaten şu ankinden çok farklı. Yani gerçekten kafe olan yerler. İçine girdiğimde yiyecek bir tostun ve içecek bir çay ya da kahvenin olduğu. Önemli işlerimi halletmek için Bir Web tarayıcı, Bir ofis programı, belkide ufak çaplı muhabbetler için basit bir Muhabbet(Chat) programının yer aldığı bir bilgisayarın ve bir yazıcı ile bir tarayıcı yer aldığı yerler ( Ne kadar iyimser düşünüyorum değilmi? :D )

Unutmadan şunu söyleyeyim. Pardus için sloganımız nasıl özgürlük için Pardus ise Özgürlük için özgür seçim de olmalı. Yani bir başka işletim sistemini seçen yerlere ve kişilere neden bunu kullanıyorsunda dememek. Bu işletim sistemi illa ki Windows olacak değil. Olurya kimileri bakarsınız MacOS X kullanır. Sadece insanlara özgür yazılım alternatiflerini yeterince tanıtmak ve benimsemeleri için yardımda bulunmak. Pardus işte bu noktada önem taşımakta. Özverili geliştiricileri ve kendi aramızda oluşturmuş olduğumuz ve ilerisi için tam anlımıyla işlevsel hale gelecek Pardus Gönüllüleri.

Konunun İnternet Kafelerde Pardus Kullanımı ile ilgili ayağına gelir isek aslında çok fazla bir söze gerek yok. Bu noktada söyleyebileceğim tek şey gerçek bir internet kafe için Pardus gayet yeterli hatta ideal bir işletim sistemidir. Bizi ya yasadışı bir şekilde bilgisayar programı kullanımından uzak tutacak ya da kesemize önemli bir katkıda bulunacaktır.

1 yorum:

7/28/2008 6:30 ÖS Unknown dedi ki...

Dayıcığım seni çok seviyorum.Herşeyi en iyi sen biliyorsun.Seni çok özledim kendine iyi bak:

Yorum Gönder