Pardus 2007 Çıktı

Evet. Nihayet Pardus 2007 Yenilenen sitesi ve 1.0 Sürümünden bu zamana gelen 1 senelik tecrübesi ile karşımızda. Pekçok Linux Dağıtımından daha güçlü. Çünkü arkasında Türkiye var.

Pardus Tükiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun desteği, yaklaşık 40 kişilik geliştirici ekibi ve Gönüllülerini desteği ile 2007 sürümüne ulaştı. Pardus 2007 aslında 1.0 sürümünden sonra gelen 1.1 sürümü olmakta ama sanırım daha kolay hatırlanabilmesi için 2007 diye adlandırılmış bulunmakta.

Pardus biz Türk Bilgisayar kullanıcılarının hatta birçok farklı dile desteği sayesinde yabancı bilgisayar kullanıcılarının karşısına Linux işletim sistemleri içerisinde en kolay kullanılabilinen dağıtımlardan biri olarak çıkmakta. Çok hızlı açılması, Müzik ve Film dosyaları için kodlayıcı indirmeyi gerektirmeyen yapısı ve varsayılan olarak Windows NTFS bölümlerine okuma, yazma desteği vermesi onu diğer Linux dağıtımlarının birçoğundan öne taşımakta.

Kurulum sonrası ekranında KDE için Kickoff menü, Ağ bağlantı ayarları, Arkaplan Duvarkağıdı Denemesi gibi hoş özellikler ile bizi karşılamakta.

Tabi unutmamak gereken bir özellikte tüm programların içerisinde kullanılabilen Zemberek imla denetim servisi.

Daha başka birşeye gerek varmı dersiniz?

2 yorum:

12/19/2006 11:39 ÖÖ Adsız dedi ki...

Hakan bey forum sayfalarında yazmış olduğunuz "Windows'tan Pardus'a İlk Geçiş Nasıl Olacak?" ve "Kendinize Yerel Depo Oluşturun" başlıklı son derece eğitici makalelerinizden dolayı size çok çok teşekkür ederim.
Saygılarımla...

12/19/2006 2:10 ÖS Hakan ARIN dedi ki...

Ben Pardus'u seçmiş olduğunuzdan dolayı size teşekkür ederim.

Önemli olan ulusal Linux dağıtımımız olan Pardus'un ülkemiz için değerli yerlere gelmesidir.

Yorum Gönder