Pardus... Özgürlük İçin...

Pardus... Özgürlük İçin...

Pardus Sürücü Desteği

Pardus her ne kadar çoğu sürücüye destek versede yine de desteklenmeyen birçok donanım kalacaktır. Tabi bu Pardus veya diğer işletim sistemlerinin suçu değil. Tamamen donanım üreticileri ile alakalı bir konu.

Biz bu konuda ne yapıyoruz? Bunu hiç kendimize soruyor muyuz? Sürücüler için sadece özgür yazılım geliştiricilerinin üretmeye çalıştığı alternatiflerle mi uğraşıyoruz?

Eğer son soruya cevabınız evet ise eksik yaptığınız birşeyler var demektir. Öncelikle donanımınızı üreten firmaya diğer işletim sistemleri ile çalışacak sürücüleri neden yapmadıklarını sordunuzmu. Ya da en azından bunun için çaba sarfedip sarfetmediklerini.

Önemli olan noktalardan birisi ise özellikle Linux desteği olan bir donanım için aranmamamız. Yani diğer donanımlar içinde bu desteği aramamız. Yoksa biz bir talepte bulunmadan firmaların kendiliğinden bunu yapması çok uzun bir süreç alacaktır.

Ben ise Airties Kablosuz USB Adaptörü ile ilgili bir sorun yaşadım. Airties firması bir Türk firması olması nedeni ile bazı donanımlarında Pardus ile kurulumu bile anlatmışlar. Ama benim donanımım için henüz bir Linux çözümü olmadığını öğrendim. Bunun üzerine Destek hatlarını aradım ve bu konudaki taleplerimi bildirdim.

Tabi bu sadece benim taleplerim ile ilgili bir durum değil. Sizde bu tür taleplerinizi iletmediğiniz sürece benim ve benim gibi düşünenlerin yapmış olduğu bu talepler bir anlam ifade etmeyecektir.

Lütfen elimizdeki ile yetinmeyelim. Daha fazlasını isteyelim. Tüketici olarak üretilecek ürünlerde en büyük söz sahibinin bizim olduğumuzu unutmayalım. Tüketim gücümüzü yararlı şekilde kullanalım.