Çocuklara Bilgisayar

Fazlamesai ekibinin öncülüğünde başlatılan bir Proje Çocuklara Bilgisayar projesi. Gerçekten projenin birden çok katkısı olacağına inanıyorum.

Bunlardan ilki elbette projenin asıl amacı olan ailelerinin alma imkanı olmadığı bilgisayarlar ile çocuklarımızı daha erken tanıştırmak.

İkincisi çocuklarımızı Linux gibi bir açık kaynak yazılımı ile daha erken tanıştırmak. Bunun ülkenin geleceği açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Ve son olarak imkanı olmayan çocuklarımıza Temel seviyede bir bilgisayar eğitiminin verilmesi.

Bence gerçekten iyi niyetler ile ortaya çıkmış ve çok iyi amaçlar güden bir proje. Bu projeye sitesindede okuyabileceğiniz gibi mutlaka bir katkımız olabilir. Ya eski bilgisayarlarımızı vererek ya da Sitemize banner'ının koyarak, üyesi olduğumuz sitelerde duyurarak.

Projenin Web Sayfaları: http://www.cocuklarabilgisayar.org/

Yeğenim ile İlk Tiyatro Gezimiz

Bu gün yeğenim ile Fatih Reşat Nuri sahnesindeki çocuk tiyatrosuna gittim. İtiraf etmeliyimki bu benim tiyatroya ilk gidişim. Tabi Ortaokulda okul arkadaşlarımın zamanın Adile Naşit Kültür Merkezinde oynadığı amatör Tiyatroyu saymaz isek. Ama bazı şeyleri ben bu yaşta anlamaya başlasamda yeğenimi bunlardan mahrum bırakmak istemedim ve onunla Keloğlan oyununa gittik.

Tabi tiyatro hakkında birşeyler söylemekte gerekir.

Tiyatronun Televizyon ve Sinemadan farklı bir havası var. İnsanların canlı olarak karşınızda birşeyleri canlandırması. Çok farklı bir duygu bu. Sahnedeki insanın etkisini çocuk oyunu bile olsa direkt olarak hissediyorsunuz.

Bunun dışında benim daha önce Tiyatroya gitmeme nedenlerimden biride pahalı olduğu kanısı idi. Bu nispeten doğruda ama ufak bir araştırma ile İstanbul Belediye Tiyatrolarında sergilenen oyun ücretlerini görünce çok şaşırmıştım.

--------------------------------------------------------------------------
OYUNLAR TAM İNDİRİMLİ
--------------------------------------------------------------------------
MÜZİKAL OYUNLAR 7.50 YTL 6.00 YTL
NORMAL OYUNLAR 6.50 YTL 5.00 YTL
ÇOCUK OYUNLARI 2.50 YTL 2.50 YTL
-------------------------------------------------------------------------
Biletleri internetten kredi kartı ile alabiliyorsunuz.

Tabi yeğenimin ilk Tiyatroya gidişide bu sayede oldu. Sadece 5 YTL'ye aldığım iki bilet ve yaptığım 4 YTL'lik yol masrafı ile bana sadece 9 YTL'ye mal oldu. Bir Tiyatro gösterisi için önemsenmeyecek oranda ufak bir rakam bu. Birde bu rakam ile sadece 1 Sinema bileti alabileceğinizi düşününce daha faydalı bir iş yapmış olduğumu düşünüyorum.

Gelelim olayın diğer yüzüne. Özel Tiyatrolarda durum farklı. Genel olarak oyunlar için gördüğüm ücret ortalama olarak Tam Bilet 25 YTL , Öğrenci Bileti 15 YTL. Aslında yapılan iş için bu büyük bir meblağ değil. Ama Türkiye gibi bir ülkede yaşadığımızı düşününce herkesin altından kalkabileceği türden bir masrafta değil bu.

Vel Hasıl Kelam. Umarım bu, ben ve yeğenim için iyi bir başlangıç olur.