Pardus'ta Kendinize Yerel Depo Oluşturun

Eğer sizde benim gibi henüz pardus ile internet bağlantısını sağlayamadıysanız (Benimki malum usb SpeedTouch Modem Sorunu) işinize çok yarayacağına inandığın bir ipucu vereceğim.

Her kurulumdan sonra internete girip vaktinizin büyük bir bölümünü harcama ve kotalı internet kullanıyor iseniz kotanızı doldurma pahasına her defasında bütün pisi paketlerini indirip kurmak büyük zorluk. Aslında belki her defasında bütün paketleri indirmek zorunda değilsiniz ama ya indireceğiniz programın bir bağımlılığı var ise!

İşte burada benimde uygulamış olduğum çözüm sizin için ilaç gibi olacaktır. Bu çözümde ne kadar pardus kurulumu yaparsanız yapın bir pisi dosyasını bilgisayarınıza sadece birkere indireceksiniz.

Pardus kurulum .pisi paketlerinden herhangi birtanesini bir kez kurduktan sonra pardus ta /var/cache/pisi/packages dizini oluşur. İnternetten indirdiğiniz tüm pisi dosyalarını bu dosyaların bilgilerini tutan pisi-index.xml dosyası ile birlikte bu dizin içinde saklar iseniz kendiniz için yerel bir pisi deposu oluşturmuş olursunuz.

Ama bunun tam olarak çalışması için birkaç şey daha yapmalısınız.

Önce pisi-kga komutu ile pisi açılır ve depo ayarlarından depo ekleye girilir. Depo ismi olarak "Yerel Depo" veya sizin istediğinz başka bir isim olarak verilebilir

Adres olarak ise

/var/cache/pisi/packages/pisi-index.xml

girilir ve depo güncellenir.

Bundan sonra pardusta kurulu olmayan ama yerel deponuzda ve yüklenebilir olan pisi paketlerinizi internete girmeden ve bütün bağımlılıkları da yerel deponuzda ise bağımlılıklarının ne olduğunu düşünmeden bağımlılıkları ile birlikte otomatik olarak kurabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder